Close

10. december 2018

Geopark Advisory Board genudnævnt

Königslutter am Elm, 10.12.18
Konstituerende møde fandt sted på rådhuset i Königslutter i den nye Geopark Advisory Board periode. Formanden for Geopark-transportørforeningen Hans Werner Schlichting overdrog deres certifikater til medlemmerne af det rådgivende organ og understregede det rådgivende udvalgs betydning for det professionelle arbejde i Geoparken.

Advisory Board består af 24 repræsentanter for museer, statslige institutioner, turistforeninger og andre almennyttige sammenslutninger af Geopark-området og er blevet indstillet for en periode på to år. Han rådgiver geoparkbærerne om tekniske spørgsmål om regionaludvikling, kulturhistorie, miljøuddannelse, geovidenskab, turisme, monumentbeskyttelse og naturbeskyttelse. Derudover repræsenterer medlemmerne for det meste institutioner, der er vigtige partnere i det interne Geopark-netværk. Advisory Board er også en “tankeleder” og beskæftiger sig med kvalitetssikring samt den fremtidige orientering af geoparken.
Dr. Volker Wilde fra Senckenberg Society for Natural Research blev genvalgt som formand for advisory board. Prof. Dr. Carsten Brauckmann fra Institut for Geologi og Palæontologi ved TU Clausthal er fortsat næstformand.
Et centralt spørgsmål var den stadig utilstrækkelige bevidsthed om UNESCO Geopark. Hidtil har det ofte ikke været klart for offentligheden, hvilke institutioner i regionen der er i fællesskab aktive i Geopark-netværket.

10. december 2018

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *