Close

3. februar 2020

Geopark Trägerverein vælger ny bestyrelse

Königslutter am Elm, 30.01.2020

Geopark-Carrier Association Braunschweiger Land – Ostfalen e.V. har valgt en ny bestyrelse. Efter den tidligere formand Hans Werner Schlichting gik på pension og Uwe Borchers (Königslutter am Elm) og Henry Bäsecke (Schöningen) snart at trække sig tilbage fra aktiv tjeneste, skulle der udskrives nyvalg til bestyrelsen. Desuden blev budgettilgangen for 2020 med et volumen på 300 000 EUR bekræftet på den ordinære generalforsamling.

Den nye formand var byrådsmedlem i Wolfenbüttel Christiana Steinbrügge, anden formand for Helmstedts distriktsrådsmedlem Gerhard Radeck. De nye medformænd var den kommende borgmester i Schöning, Malte Schneider, borgmesteren i Königslutteran, Alexander Hoppe, og viceborgmester i Ummendorf, Dr. Thomas Ruppel. Den tidligere 2. formand Claus-Jürgen Schillmann bliver i direktionen i en ny funktion og er også valgt som medformand som repræsentant for de sponsorerende medlemmer. Alle valgresultater var uden at stemme imod. De øvrige bestyrelsesmedlemmer er Karl-Friedrich Weber (FEMO), Dr. Michael Schwarz (Wolfsburg), Andreas Memmert (Werla-Schladen), Detlef Kaatz (Cremlingen) og Henning Heiß (Peine).

Den nye formand Christiana Steinbrügge takkede Karl-Friedrich Weber, Werner Schlichting og administrerende direktør Dr. Henning Zellmer samt de øvrige medlemmer af direktionen for de 20 års byggearbejde på UNESCO Geopark. Ud over at gøre geoparken mere synlig har den til hensigt at fremme uddannelsesarbejde og indbyrdes afhængighed med det regionale kulturtilbud. F.eks. kunne et fælles projekt med voksenuddannelsescentrene om BNI (Uddannelse for bæredygtig udvikling) gøre geoparken i regionen mere kendt. Man kan også lære noget af den danske partner Geopark Odsherred: Der afholdes hvert år en vellykket Geopark festival.

Ud over valget af bestyrelsen blev der også vedtaget en ændring af vedtægterne. Der vil blive nedsat et permanent Geopark-udvalg, hvor alle medlemskommuner vil være repræsenteret med henblik på at koordinere arbejdet med Geopark-infrastrukturen og Geopark-programmet endnu mere effektivt med kontoret og bestyrelsen. Yderligere to medlemmer af Geopark-udvalget vil blive indstillet til bestyrelsen og valgt af den kommende medlemsforsamling. Delstaten Wolfenbüttel og delstaten Landvolkverband Braunschweiger blev budt velkommen som nye andelshavere.

3. februar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *