Close

10. december 2018

Geopark Adviesraad herbenoemd

Königslutter am Elm, 10.12.18
De constituerende bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Königslutter in de nieuwe Geopark Advisory Board periode. De voorzitter van de Geopark-carrier vereniging Hans Werner Schlichting overhandigde zijn certificaten aan de leden van de adviesraad en benadrukte het belang van de adviesraad voor het professionele werk in het Geopark.

De Adviesraad bestaat uit 24 vertegenwoordigers van musea, overheidsinstellingen, toeristische verenigingen en andere vzw’s van het Geopark en is voor een periode van twee jaar voorgedragen. Hij adviseert de geoparkdragers over technische vraagstukken op het gebied van regionale ontwikkeling, cultuurhistorie, milieueducatie, geowetenschappen, toerisme, monumentenbescherming en natuurbehoud. Daarnaast vertegenwoordigen de leden meestal instellingen die belangrijke partners zijn in het interne Geopark netwerk. De Adviesraad is ook een “thought leader” en houdt zich bezig met de kwaliteitsborging en de toekomstige oriëntatie van het geopark.
Dr. Volker Wilde van de Senckenberg Society for Natural Research werd herkozen als voorzitter van de Adviesraad. Prof. dr. Carsten Brauckmann van het Instituut voor Geologie en Paleontologie aan de TU Clausthal blijft vice-voorzitter.
Centraal stond de nog onvoldoende bekendheid van het UNESCO Geopark. Tot nu toe is het voor het publiek vaak niet duidelijk welke instellingen in de regio gezamenlijk actief zijn in het Geopark-netwerk.

10. december 2018

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *