Close

29. januar 2019

Årsmøde

af Geopark-Carrier Association Braunschweiger Land – Ostfalen:

Forstå Geopark som modelregion for bæredygtig udvikling

Undervisning, 29.01.2019

Geopark-Carrier Association havde inviteret sine medlemmer til den årlige generalforsamling på rådhuset i Lehr. Ud over fløjlsfællesskabet I Sickte, fløjlsfællesskabet baddeckenstedt og kommunen Ummendorf er Lehr kommune et af de nye medlemmer af sponsorforeningen, der er blevet tilføjet i 2018/2019.

I sin årsrapport for 2018 talte formand Werner Schlichting, som udelukkende fokuserede på gennemførelsen af kerneopgaverne i tilfælde af en stram kontantstilling: bevarelse og vedligeholdelse af de eksisterende faciliteter, vedligeholdelse og gennemførelse af en Geopark-eventkalender, uddannelse og videreuddannelse af geoparkguider og samarbejde i UNESCO Geopark-netværket var omdrejningspunkterne for arbejdet. Omkring 1.200 mennesker deltog i særlige guidede ture og arrangementer i Geopark-Carrier Association i 2018. Besøget på de frit tilgængelige Geopark-faciliteter var imidlertid mange gange højere.

Borgmester Andreas Busch ser frem til det kommende samarbejde i Geopark-netværket og er i øjeblikket i gang med at definere mulige geopoint og geopater i sit kommuneområde. Sammen med kontoret i Königslutter vil disse blive videreudviklet til udflugtsmål og læringssteder.

Især er emnet “Uddannelse for bæredygtig udvikling” højt på Geopark-dagsordenen. UNESCO’s geoparker er blevet defineret som modelregioner for bæredygtig udvikling, og der er mange mulige arbejdsstrategier (regionale produkter, klimaændringer, beskyttelse mod oversvømmelser, vedvarende energi osv.) under mottoet “regionale løsninger på globale spørgsmål”. Kontorchef Dr. Henning Zellmer opfordrer amter, byer og kommuner til at bruge Geoparken endnu mere end tidligere som et instrument til gennemførelse af fælles projekter.

Det står endnu ikke klart, i hvilket omfang og under hvilke betingelser Geoparken vil blive støttet af delstaten Niedersachsen i 2019 og om muligt længere væk. Det er imidlertid klart, at den støttetagende forening ikke vil være i stand til at udføre de opgaver, som UNESCO kræver, permanent uden landets støtte.

Foto: Borgmesteren i Lehr kommune, Andreas Busch (til højre), og repræsentanten for fløjlsfællesskabet I Sickte, Reinhard Deitmar (til venstre), modtog UNESCO Geopark-certifikatet som et tegn på deres medlemskab af sponsorforeningen fra formanden Hans Werner Schlichting.

29. januar 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *