Close

18. februar 2020

Fritidsaktiviteter læring steder præsentere sig selv på “didacta”

Geoparkerne i Tyskland – Geologi at røre ved

Tysklands geoparker forenet på én stand – på didacta uddannelsesmæssige fair, skuespillerne fremme deres fritidsaktiviteter læring steder, som gør milliarder af års jordens historie håndgribelige.

Vulkansk sten i dine hænder, sprøjten af gejseren i ansigtet, med hjelm og belysning gennem minen, bjerge til at opdage mineraler og fossiler – i geoparkerne i Tyskland er lektioner muligt direkte på stedet for begivenheden. Opdage, lære og forbløffet – cross-læseplaner undervisning giver ikke kun emner fra området geografi og historie, men også STEM matematik, datalogi, videnskab og teknologi til at tage op på fritidsaktiviteter læringssteder. Ledsaget af geologer, geoforskere eller uddannede rejseledere tilbydes informative og spændende lektioner på læringssteder uden for klasseværelset – i naturen eller på museer og informationscentre i geoparkerne.
Geoparks er specielt udpegede værelser, hvis geologiske udstyr kan opleves på en særlig måde for de besøgende. Geoparks har interessante og beskyttede geologiske steder, såkaldte “geotoper”, som giver fascinerende indsigt i den geologiske oprindelse af det respektive landskab som et vindue ind i jordens historie. Menneskers brug af geopotentiale i form af minedrift, landbrug og industri er altid inkluderet – i historie og nutid. Geoparks bygger bro til arkæologi og kultur- og økonomisk historie. De viser, hvordan man lærer af fortiden for fremtiden. De illustrerer, hvad klimaændringer og arter, der uddør tidligere, har betydet for den dominerende art. Hver føderale stat har mindst én GeoPark, bortset fra bystaterne. I alt er der allerede 23 geoparker i Tyskland, med en række fritidsaktiviteter læringssteder.

På Didacta i Stuttgart vil de tyske Geoparks præsentere sig selv for første gang fra 24. til 28. marts. Didacta – den pædagogiske messe finder sted hvert år i Stuttgart, Köln eller Hannover. Som Europas største messe giver den et omfattende indblik i hele uddannelsen, fra førskoleundervisning til erhvervsuddannelse og livslang læring. Besøgende på messen vil finde standen af de tyske Geoparks i hal 8/D71. Yderligere oplysninger om de tyske Geoparks kan findes på: www.geoparks-in-deutschland.de

18. februar 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *