Close

3. februari 2020

Geopark Trägerverein kiest nieuwe Raad van Bestuur

Königslutter am Elm, 30.01.2020

De Geopark-Carrier Association Braunschweiger Land – Ostfalen e.V. heeft een nieuwe Raad van Bestuur gekozen. Nadat de vorige voorzitter Hans Werner Schlichting met pensioen ging en Uwe Borchers (Königslutter am Elm) en Henry Bäsecke (Schöningen) spoedig van actieve dienst zouden terugtrekken, waren de nieuwe verkiezingen aan de Raad van Beheer gepast. Daarnaast werd de begrotingsaanpak voor 2020 met een volume van 300.000 euro bevestigd tijdens de Algemene Vergadering van de Jaarwisseling.

De nieuwe voorzitter was het wolfenbüttel districtsraadslid Christiana Steinbrügge, tweede voorzitter van het districtsraadslid Gerhard Radeck helmstedt. De nieuwe co-voorzitters waren de inkomende burgemeester van Schöning, Malte Schneider, de burgemeester van Königslutteran, Alexander Hoppe, en de loco-burgemeester van Ummendorf, Dr. Thomas Ruppel. De vorige 2e voorzitter Claus-Jürgen Schillmann blijft in de Raad van Bestuur in een nieuwe functie en is ook gekozen als co-voorzitter als vertegenwoordiger van de sponsorende leden. Alle verkiezingsuitslagen waren zonder tegenstem. Andere bestuursleden zijn Karl-Friedrich Weber (FEMO), Dr. Michael Schwarz (Wolfsburg), Andreas Memmert (Werla-Schladen), Detlef Kaatz (Cremlingen) en Henning Heiß (Peine).

De nieuwe voorzitter Christiana Steinbrügge bedankte Karl-Friedrich Weber, Werner Schlichting en Managing Director Dr. Henning Zellmer en de andere leden van de Raad van Bestuur voor de 20 jaar bouwwerkzaamheden op het UNESCO Geopark. Naast het verbeteren van de zichtbaarheid van het geopark, wil het ook onderwijswerk en onderlinge afhankelijkheid bevorderen met het regionale culturele aanbod. Zo zou een gezamenlijk project met de centra voor volwasseneneducatie voor het BNI (Onderwijs voor Duurzame Ontwikkeling) het geopark in de regio beter bekend eren kunnen maken. Ook van de Deense partner Geopark Odsherred is er iets te leren: er wordt elk jaar een succesvol Geopark festival gehouden.

Naast de verkiezing van de Raad van Bestuur werd ook een wijziging van de statuten aangenomen. Er komt een permanente Geoparkcommissie, waarin alle aangesloten gemeenten vertegenwoordigd zullen zijn om de werkzaamheden op het gebied van de geoparkinfrastructuur en het Geopark-programma nog beter te coördineren met het kantoor en het bestuur. Twee extra leden van het Geopark-comité worden voorgedragen voor de Raad van Bestuur en gekozen door de komende ledenvergadering. Staatsbosbeheer In Nedersaksen Wolfenbüttel en het Landvolkverband Braunschweiger Land werden verwelkomd als nieuwe coöperatieve leden.

3. februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *