Close

20. december 2019

De gemeente Grasleben is lid van de Geopark-Carrier Association Braunschweiger Land – Ostfalen

Grasleben & Königslutter am Elm, 18.12.2019

Sponsor hans Werner Schlichting en bestuurslid Detlef Kaatz waren verheugd over de uitbreiding van het Partnernetwerk Geopark met SG Grasleben. Samen willen ze het Geopark promoten en de infrastructuur uitbreiden volgens de eisen van UNESCO.

De burgemeester van De fluwelen gemeenschap van Grasleben Gero Janze benadrukte dat de lokale hoogtepunten van de gemeente, zoals het Marientalklooster met Lapidarium, het Markgraf’scher Hof Zoutmuseum en de laatste actieve zoutmijn in de regio, moeten worden samengesteld en zo bekender moeten worden gemaakt. Hij ziet de toegevoegde waarde van direct lidmaatschap met name in het gebruik van het Geopark netwerk in de toeristische sector.

De burgemeester van Königslutter Alexander Hoppe benadrukte dat men er trots op kan zijn om deel uit te maken van een van de slechts zes UNESCO Global Geoparks in Duitsland en dit label te kunnen gebruiken voor gemeentelijk werk.

De Geopark-Carrier Association zet zich momenteel actief in voor het feit dat de gemeenten en unitaire gemeenten van de districten van het Geopark gebied lid worden om de interne samenwerking in het grootste geopark van Europa verder te verbeteren. Hoofd van het kantoor Henning Zellmer gebruikte de gelegenheid om de plannen voor de oprichting van een permanente gemeentelijke geopark commissie te presenteren. Dit zal de gemeenten in de toekomst directer betrokken maken bij de geoparkorganisatie.

20. december 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *