Close

29. januari 2019

UNESCO Geopark presenteert zich op ITB 2019

Königslutter am Elm, Berlijn 11.03.2019

Ook dit jaar, het Geopark Harz . Brunswick Land . Ostfalen nam opnieuw deel aan de toonaangevende vakbeurs van de wereldwijde reisindustrie met 10.000 exposanten uit zes continenten en 181 landen in Berlijn. De beurs liep van 06. 160.000m2 op 10 maart en trok opnieuw meer dan 150.000 bezoekers. Op een internationale gezamenlijke stand waren de vertegenwoordigers van het kantoor van Königslutter, samen met 20 andere teams, ter plaatse om de 140 UNESCO Global Geoparks te promoten.

Een belangrijk thema dit jaar was “Global Warming and Climate Change”: Gezien de 1,5 graden doelstelling, kunnen we nog reizen als voorheen? Verantwoordelijke personen uit het toerisme beleid en het bedrijfsleven bespreken oplossingen voor de wereldwijde reis-en toerisme-industrie en presenteren beproefde benaderingen van “Environmental Sustainability”.

Met het oog op de wereldwijde klimaatverandering, Geoparks, in aanvulling op de ontwikkeling van educatieve mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling, heeft ook de bevordering van zachte regionale toerisme. “Onder het motto “Think globally – act regionally” willen we het wandel- en fietstoerisme in het Geopark bevorderen door middel van interessante aanbiedingen en een verbetering van de infrastructuur.” het hoofd van het Kantoor Geopark Dr. Henning Zellmer. Een betere integratie van het openbaar vervoer in de planning van het toeristisch kader is ook een belangrijk aspect op weg naar duurzamere aanbiedingen.

De voorzitter van de Geopark-carrier vereniging Werner Schlichting wijst op het belang van de toeristische vereniging Elm-Börde (voorheen Elm-Lappwald), die momenteel in de nieuwe vestiging zit: “De uitvoering van de UNESCO Geopark doelstellingen resulteert in vele synergieën met de regionale toeristische verenigingen. De toeristische actoren kunnen het Geopark gebruiken als een gemeenschappelijk instrument voor de ontwikkeling van een modern en toekomstgericht toerisme en vrijetijdsaanbod.

Dr Michael Frenzel , Voorzitter, Federale Vereniging van de Duitse Toerisme Industrie (BTW), wees er in zijn conclusie op dat de ITB veel meer doet dan “gewoon” reizen regelen: “De beurs voorzag de deelnemers opnieuw van voldoende inspiratie, informatie uit de eerste hand over belangrijke thema’s van de toekomst en veel ruimte om elkaar beter te leren kennen. In een wereld waar confrontatie op dit moment maar al te vaak centraal staat, is juist dit internationale begrip onmisbaar, deze culturele uitwisseling – die als geen ander staat voor toerisme en die ook jaar na jaar intensief wordt geleefd op ITB Berlin – is onmisbaar.” Een “Ja tegen kosmopolitisme!” en “Nee tegen vreemdelingenhaat!” zijn dus duidelijke boodschappen uit Berlijn.

Te Norbert Fiebig, voorzitter, Deutscher ReiseVerband e.V. (DRV), wijst op de politieke dimensie van ITB: “Bij ITB hebben we van gedachten gewisseld over de belangrijkste trends op het gebied van digitalisering en duurzaamheid en projecten naar voren gebracht in ontwikkelingssamenwerking. We hebben veel internationale contacten gelegd, oude vrienden ontmoet en nieuwe mensen opgedaan.”

29. januari 2019

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *