Close

19. december 2019

Minister Tonne kent drie Geopark-locaties toe als buitenschoolse leerlocatie

Het Nedersaksische ministerie van Cultuur tekende drie faciliteiten in het Geopark Harz . Brunswick Land . Ostfalen als buitenschoolse leerplaats volgens het BNI (Onderwijs voor Duurzame Ontwikkeling). Samen met het Stedelijk Museum Schloss Salder en de exploitanten van het Geopoint Jurameer Schandelah (Dr. Scheller Foundation en State Natural History Museum Braunschweig) heeft de Geopark-Carrier Association Braunschweiger Land – Ostfalen een erkenningsaanvraag ingediend bij het ministerie van Cultuur. In Königslutter heeft het Geopark kantoor nu de leerlocaties Infozentrum, Findlingsgarten en Hainholz Adventure Quarry gekregen.
Cultuurminister Grant Hendrik Tonne overhandigde de acteurs het certificaat van erkenning tijdens een ceremonie op 14.11.2019 in het Geopark Informatiecentrum. De drie erkende leerlocaties presenteerden zich met voorbeelden uit hun pedagogische aanbod.

De erkende buitenschoolse leerlocaties worden ondersteund door het ministerie van Cultuur en de Rijksschoolautoriteit, onder andere door middel van regelmatige evenementen voor bijscholing en de uitwisseling van ervaringen. De belangrijkste taken van erkende buitenschoolse leerplaatsen zijn de voorbereiding en uitvoering van regionale school- en onderwijsgerelateerde onderwijsprogramma’s, de begeleiding en bijscholing van leerkrachten en het opstellen en uitlenen van les-, onderwijs- en zelflerend materiaal.

Wilt u meer weten over ons werk op het bni? Neem contact met ons op, we kijken ernaar uit om u te zien!

19. december 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *